Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці з ТРЦ продавали замінники для куріння без ліцензії

, опубліковано 08 грудня 2021 о 16:45

У вівторок фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на території одного з ТРЦ обласного центру проводили роз’яснювальну й контрольно-перевірочну роботу з питань дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо застосування РРО та обігу підакцизних товарів.

Під час рейду податківці виявили порушення у двох підприємців. З-поміж іншого ці бізнесмени здійснювали реалізацію підакцизних товарів, а саме рідин, що використовуються в електронних сигаретах, без відповідних дозвільних документів і касової техніки.

Водночас продаж підакцизних товарів дозволяється за наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та з обов’язковим застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

За встановлені порушення підприємцям доведеться сплатити понад 140 тисяч гривень штрафних (фінансових) санкцій на двох.

Варто нагадати: вартість ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами для міст становить всього 2 тисячі гривень на рік (сіл і селищ – 250 гривень) на кожне місце торгівлі, натомість штрафні санкції за її відсутність становлять не менше 17 тис. гривень.

Тож не випробовуйте долю – працюйте у правовому полі!

Перевірки тривають!

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!