Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Клим розповів студентам місцевого коледжу про особливості податкової служби

, опубліковано 20 січня 2022 о 17:00

Сьогодні до Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі завітали студенти 2 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Херсонського кооперативного економіко-правового фахового коледжу на чолі з викладачем Світланою Замковою.

Вітаючи гостей, очільник податкового відомства Ігор Клим зауважив, що податкова служба завжди приділяла особливу увагу вихованню молодого покоління як сумлінного платника податків. Ознайомлення ж студентів з особливостями роботи в органах податкової служби є необхідним і важливим, як для них самих, так і для податківців, які зацікавлені у молодих кадрах.

Головний податківець області ознайомив присутніх з такими актуальними наразі питаннями податкового законодавства, як новації у сфері застосування РРО та програмних РРО, обліку товарних запасів, одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке здійснюється виключно за бажанням громадянина, та щорічного обов'язкового декларування, цифровізації сервісів Державної податкової служби. Також студенти довідалися, що крім обов’язку сплати податків, податкове законодавство також передбачає реалізацію права платників на податкову знижку, зокрема, й на навчання.

Керівник управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Олеся Кривенко, в свою чергу, розповіла студентам про особливості працевлаштування до органів державної влади, пояснила, як подати документи для участі в конкурсі на вакантну посаду державної служби в Електронному кабінеті на Єдиному порталі вакансій державної служби.

Для корисної інформації студентам було запропоновано підписатись на офіційні сторінки у Facebook ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

На завершення заходу податківці презентували гостям друковану продукцію роз'яснювального змісту, а студенти подякували за цікаву зустріч та отриману інформацію, якою вони обов’язково скористаються.