Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На розвиток війська херсонці перерахували 413 мільйонів гривень

, опубліковано 28 січня 2022 о 08:05

Упродовж минулого року платники податків Херсонщини спрямували до державного бюджету 413 млн гривень військового збору. У порівнянні з 2020 роком надходження військового збору збільшилися на 78,8 млн гривень або 24%. Про це в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим повідомив представникам ЗМІ.

Позитивна динаміка надходжень військового збору є результатом зростання рівня відповідальності роботодавців, підприємців і жителів області.

Варто нагадати: об’єктом оподаткування військовим  збором є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, орендна плата, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Ставка збору становить 1,5% від нарахованої суми доходу. Здебільшого його утримують та сплачують до бюджету роботодавці, які виплачують трудові доходи, та податкові агенти. У разі отримання інших доходів (у тому числі іноземних), з яких не сплачено збір, відповідальним за його перерахування є сам платник.

Окрім того, Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що з початку року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих торік. Також до 1 вересня 2022 року триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування. З детальною інформацією щодо їх перебігу й особливостей подання декларацій можна ознайомитися на субсайті відомства (https://kherson.tax.gov.ua/) та сторінці в соціальній мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol).