Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці закликають підприємців працювати з дотриманням норм законодавства

, опубліковано 31 січня 2022 о 16:30

Представники управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели черговий інформаційний рейд. Цього разу вони спілкувалися з підприємцями, які здійснюють роздрібну торгівлю на території ТРЦ «Фабрика» та в магазинах міста Херсона.

Під час спілкування з суб’єктами господарювання податківці наголосили, що з 1 січня 2022 року платники єдиного податку ІІ − ІІІ груп, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та безготівковій формах, також повинні застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Підприємцям роз’яснили про особливості реєстрації РРО, переваги програмних РРО, вказали на найчастіші помилки, які допускають платники податків при реєстрації та встановленні ПРРО на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший пристрій, який підтримує операційну систему Windows, Android та має підключення до мережі Інтернет, надали покрокову інструкцію реєстрації ПРРО через Електронний кабінет та використання ПРРО в режимі «офлайн».

Фахівці податкової служби презентували суб'єктам підприємницької діяльності тематичну друковану продукцію роз'яснювального змісту та закликали працювати з дотриманням норм чинного законодавства. У разі виникнення запитань рекомендували звертатися до відповідальних працівників податкової служби.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».