Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують роз'яснювальну роботу серед представників бізнесу області

, опубліковано 01 лютого 2022 о 15:44

Фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі активно проводять роз'яснювальну роботу з фізичними особами-підприємцями − платниками єдиного податку, які здійснюють роздрібну торгівлю на території ринкових містечок області.

Сьогодні податківці спілкувалися із бізнесменами Херсона та Великої Лепетихи, яким роз'яснювали умови перебування ФОП на спрощеній системі оподаткування.

Зокрема, звернули увагу підприємців, що відповідно до норм Податкового кодексу України до першої групи платників єдиного податку належать ФОП, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, обсяг їх доходу протягом календарного року не повинен перевищувати 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

При цьому зауважили, що підприємець, який здійснює роздрібний продаж товарів у магазині на території ринку, не може бути платником єдиного податку першої групи. Такому ФОП слід обрати іншу групу та застосовувати під час здійснення розрахункових операцій в готівковій/безготівковій формі РРО або ПРРО.

Під час спілкування з суб'єктами господарювання податківці рекомендували перевірити документи на ведення підприємницької діяльності щодо відповідності визначеним критеріям і порадили працювати з дотриманням норм чинного законодавства.

Подібні заходи проводитимуться й надалі.