Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям слід дотримуватися умов перебування на спрощеній системі оподаткування

, опубліковано 03 лютого 2022 о 16:30

Продовжуючи інформаційно-роз'яснювальну роботу серед суб'єктів господарювання, які здійснюють торгівлю на території ринкових містечок Херсонщини, сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відвідали ринок «Шуменський» в однойменному мікрорайоні міста Херсона.

Під час спілкування з підприємцями податківці встановили, що 59 ФОП із загального числа підприємців на ринку обліковуються як платники єдиного податку
І групи, 10 ФОП перебувають на ІІ групі спрощеної системи оподаткування і наразі займаються оформленням РРО/ПРРО для проведення розрахунків. Один із бізнесменів, як виявилося, здійснював торгівлю взагалі без жодних правовстановлюючих документів. Решта ж підприємців, а це близько 30 торговельних точок, дізнавшись про візит представників податкової служби, одразу зачинили свої магазини та бутики.

Податківці наголошують: суб'єкти підприємницької діяльності повинні працювати у правовому полі, мати дозвільні документи на здійснення торгівлі та дотримуватися умов перебування на спрощеній системі оподаткування. Якщо ФОП не відповідає критеріям першої групи платників єдиного податку, здійснює торгівлю у магазині, розташованому на території ринку, він мусить перейти на другу або третю групу спрощеної системи і застосовувати під час здійснення розрахунків РРО або ПРРО.

Фахівці податкового відомства надали підприємцям відповідні роз'яснення та порекомендували привести у відповідність до норм чинного законодавства документи на ведення підприємницької діяльності.

Подібні заходи будуть проводитися й надалі.