Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС: Ефективне адміністрування та якісне обслуговування у пріоритеті, – Тетяна Кірієнко

, опубліковано 22 лютого 2022 о 16:24

Питання імплементації законодавчих змін у податковій сфері, створення сприятливих умов для ведення бізнесу та підтримання ефективної комунікації між державними органами обговорили під час зустрічі в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко та Голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко.

За словами в. о. Голови ДПС Тетяни Кірієнко, податкова служба наразі застосовує комплексну систему реагування на ризики несплати податків, таким чином зосереджуючи увагу виключно на підприємствах, які мають високі ризики, та уникаючи втручання у діяльність «білого» бізнесу.

«ДПС прагне стати надійним партнером чесного бізнесу, ми зацікавлені в захисті його інтересів та успішній роботі – адже це забезпечення надходжень коштів до бюджету. Тому прозоре, зрозуміле, ефективне адміністрування податків, а також якісне сервісне обслуговування – у пріоритеті роботи Служби», - зазначила Тетяна Кірієнко.

Сторони також обговорили роботу системи автоматизованого моніторингу при реєстрації податкових накладних, причини, за яких зупиняється їх реєстрація, та документи, що необхідні для підтвердження відповідності проведених операцій чинному законодавству, оперативний розгляд скарг платників.

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо забезпечення дієвої співпраці ДПС з представниками Верховної Ради України, оперативного вирішення спірних питань, які виникають у субʼєктів господарювання, та координацію зусиль для створення сприятливого середовища в України для ведення бізнесу та інвестиційної діяльності.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX