Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Херсонщини взяли участь у нараді щодо справляння плати за землю

, опубліковано 11 липня 2023 о 12:00

Одне з актуальних для органів місцевого самоврядування питання щодо застосування норм Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ обговорили під час робочої наради, під головуванням заступниці начальника Херсонської обласної військової адміністрації Ольги Малярчук.

Участь у заході взяли в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Андрій Яблоновський, начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко та інші представники органів виконавчої влади.

Під час наради податківці роз’яснили особливості справляння плати за землю на деокупованій території та території можливих бойових і процедуру звільнення від сплати податку з урахуванням вимог вищезазначеного Закону. 

Зокрема, було наголошено, що нарахування земельного податку за земельні ділянки, непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами, не здійснюється у разі, якщо на підставі заяви платника податків сільською, селищною, міською радою, військовою адміністрацією або військово-цивільною адміністрацією прийнято рішення про надання податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів.

За підсумками заходу було напрацьовано порядок подання та розгляду заяв платників податків з метою прийняття рішення про надання податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів.