Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон № 3219: щодо обрання системи оподаткування

, опубліковано 08 вересня 2023 о 15:15

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує про нововведення, передбачені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Так, Законом № 3219 визначено, що платники єдиного податку третьої групи, які станом на 31 липня 2023 року використовували особливості оподаткування та не відмовилися від їх використання самостійно, з 1 серпня 2023 року автоматично вважаються такими, що застосовують систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування. 

Платники податків, які станом на 31 липня 2023 року використовували особливості оподаткування та не відмовилися від їх використання самостійно, і до переходу на такі особливості були платниками єдиного податку, з 1 серпня 2023 року автоматично вважаються платниками єдиного податку тієї групи єдиного податку, на якій вони перебували до моменту переходу на застосування особливостей третьої групи.

Новостворені суб'єкти господарювання, які з дня державної реєстрації обрали спрощену систему оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, автоматично вважаються платниками єдиного податку третьої групи зі ставкою єдиного податку у розмірі, визначеному п. п. 2 п. 293.3 ст.  293 Податкового кодексу України.