Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Великій Олександрівці відбулися зустрічі з питань наповнення бюджету громад

, опубліковано 19 вересня 2023 о 13:46

У рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо застосування вимог податкового законодавства у Великій Олександрівці відбулись зустрічі очільниць Великоолександрівської селищної військової адміністрації Наталії Корнієнко та Великоолександрівської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Інни Легуші зі старостами та представниками Трифонівської й Новодмитрівсько-Старосільського старостинських округів Великоолександрівської територіальної громади.

На порядку денному зустрічі питання щодо відновлення економіки регіону та наповнення бюджетів громад, основною складовою яких є надходження від сплати податкових зобов’язань. Адже за словами Наталії Корнієнко саме за допомогою місцевих бюджетів можна розв’язати надзвичайно важливі питання соціально-економічного відновлення й розвитку громад.

Зокрема, обговорювалися основні положення Законів України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ та 30 червня 2023 року № 3219-ІХ. Так, Інна Легуша повідомила про зміни в адмініструванні земельного податку та орендної плати за земельні ділянки для фізичних і юридичних осіб на територіях, на яких ведуться чи велися бойові дії та тимчасово окупованих, справлянні єдиного внеску, єдиного податку та фіскалізації готівкових розрахунків.

Особливу увагу присутніх звернули на поновлення застосування з 01.10.2023 штрафних (фінансових) санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання  та особливості застосування штрафних санкцій у період з 01.01.2022 по 01.10.2023. 

Наприкінці заходу сторони намітили аспекти співпраці посадовців з територіальними громадами.