Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Херсоні посадовці спілкувались про сплату податків

, опубліковано 26 вересня 2023 о 12:34

Відбулась робоча нарада в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Сергія Олефіренка, начальника Нововоронцовської селищної військової адміністрації Андрія Селецького та керівників структурних підрозділів податкового відомства.

На порядку денному заходу були питання щодо формування та вручення податкових повідомлень-рішень з плати за землю, стану сплати до бюджету громади земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку, податку на доходи фізичних осіб, основних новацій Законів України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ та 30 червня 2023 року № 3219-ІХ та налагодження співпраці. 

Такі питання є актуальними для обох сторін. Всі зацікавлені у збільшенні надходжень податкових зобов’язань до бюджетів. Забезпечення стабільної мобілізації коштів до скарбниць громад є одним із спільних завдань податківців і представників місцевої влади. Адже ці кошти спрямовуються на фінансування витрат для утримання комунальних підприємств, відновлення інфраструктурних об’єктів, надання допомоги населенню, подолання наслідків обстрілів військом рф тощо. 

Податківці наголосили, що рівень фінансової спроможності громад напряму залежить від рівня податкової культури суб’єктів господарювання та населення. Тому в цей нелегкий для Херсонщини час бізнесменам вкрай важливо дотримуватися вимог законодавства та вчасно сплачувати податки. Фінансова підтримка громад – це їх особистий внесок у перемогу.

За результатами конструктивного діалогу сторони визначили шляхи подальшої співпраці задля ефективного наповнення бюджетів місцевих громад.