Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова умова здійснення підприємницької діяльності та запорука законності її ведення

, опубліковано 25 жовтня 2023 о 12:13

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що державна реєстрація суб’єктів господарювання – це обов’язкова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності та запорука законності її ведення.

Державна реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності здійснюється та регулюється Податковим кодексом України, Законом України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» та іншими законодавчими актами.

У випадку здійснення громадянами системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг) громадяни зобов’язані пройти процедуру державної реєстрації як суб’єкта господарювання.

Відсутність державної реєстрації призводить до притягнення відповідних посадових осіб до адміністративної (ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та, в певних випадках, до кримінальної (ст. 201 Кримінального кодексу України) відповідальності.