Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діяльність у сфері надання послуг таксі потребує використання РРО

, опубліковано 27 жовтня 2023 о 13:30

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що суб’єкти господарювання, які надають послуги таксі, зобов’язані проводити готівкові розрахунки через РРО з видачею споживачам послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту.

Звертаємо увагу, що з 01.10.2023 до суб’єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосуватись штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

З метою повернення економіки України на довоєнний рівень та більш м’якого переходу суб’єктів господарювання у такий період, законодавець передбачив певні пом’якшення для бізнесу. Попри це, розміри санкцій мають суттєвий розмір. Тож рекомендуємо дотримуватись вимог законодавства та застосовувати РРО під час проведення готівкового розрахунку за надані послуги.