Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги ліцензіатів, які здійснюють оптову торгівлю пальним

, опубліковано 25 грудня 2023 о 10:25

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що на вебпорталі ДПС України оприлюднена інформація щодо провадження діяльності, яка може здійснюватися на підставі ліцензії на оптову торгівлю пальним за відсутності місць оптової торгівлі пальним.

Ліцензіатам, які мають ліцензії на право оптової торгівлі пальним за відсутності місць оптової торгівлі пальним та здійснюють оптову торгівлю пальним з місць зберігання пального або місць оптової торгівлі пальним, користувачами яких є інші ліцензіати, слід враховувати таке.

Засади  державної політики щодо регулювання обігу пального, які визначені у Законі України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових  дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» (далі - Закон № 481), передбачають, що ліцензія (спеціальний дозвіл) – документ що засвідчує право суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного СГ, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) (далі – СГ) на провадження одного із зазначених у Законі № 481 видів діяльності протягом визначеного строку.

Більш детально читайте в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДПС України за посиланням: https://bitly.ws/37c7W.