Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Алгоритм дій мобілізованого підприємця – платника ЄП (першої або другої групи) для скасування нарахованих сум ЄП

, опубліковано 21 березня 2024 о 13:02

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує про алгоритм дій ФОП – платника ЄП (першої або другої групи), мобілізованої у період дії воєнного стану в Україні та якій в ІКП здійснюються нарахування авансових внесків ЄП і надходять податкові вимоги, для скасування контролюючим органом таких нарахованих сум з ЄП.

Так, платник єдиного податку (першої або другої групи), який мобілізований у період дії воєнного стану в Україні у разі неможливості виконання податкового обов’язку має право подати заяву разом з вичерпним переліком документів до контролюючого органу відповідно до Порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225, на підставі якої контролюючим органом скасовуються нарахування єдиного податку в інтегрованій картці платника за весь період мобілізації фізичної особи – підприємця у період дії воєнного стану в Україні та приймається рішення про скасування податкових вимог.

Після демобілізації необхідно у строки визначені п. 25 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, подати до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації заяву щодо звільнення від обов’язку сплати єдиного податку та копію військового квитка або копію іншого документа, виданого відповідним державним органом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу під час мобілізації.

Детальніше у повній відповіді, розміщеній у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі за посиланням: https://bitly.ws/3fDQw.