Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Який розмір донату можна включити громадянину - платнику ПДФО до податкової знижки?

, опубліковано 27 березня 2024 о 10:10

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує про можливість включення до податкової знижки суми понесених витрат у вигляді пожертвувань або благодійних внесків, переданих неприбутковим організаціям.

Громадянин – платник податку на доходи фізичних осіб має право скористатись правом на нарахування податкової знижки щодо сум понесених витрат у вигляді коштів або вартості майна, переданих як пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям у разі, якщо такі понесені витрати не перевищують 4 відсотків суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

При цьому такий громадянин – платник податку зобов’язаний подати до контролюючого органу разом з річною податковою декларацією про майновий стан і доходи копії платіжних та розрахункових документів, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, що ідентифікують отримувача коштів і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копію договору (за наявності).

Детальніше в повній відповіді, розміщеній у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі за посиланням: https://bitly.ws/3fDW2.