Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині зібрано майже 566 тисяч гривень екологічного податку

, опубліковано 22 квітня 2024 о 12:34

Упродовж січня – березня 2024 року суб’єкти господарювання Херсонщини, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів майже 566  тисяч гривень екологічного податку. Про це повідомили в управлінні економічного аналізу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Із загальної суми до спеціального фонду місцевих бюджетів спрямовано 303,6 тисяч гривень. Решта 262,3 тисяч гривень надійшли до Державного бюджету.

Варто нагадати: екологічний податок – це загальнодержавний обов'язковий платіж, який справляється з фактичних обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, скидів таких речовин безпосередньо у водні об'єкти, а також утворення, розміщення чи зберігання відходів. Платниками екологічного податку є суб'єкти господарювання, які на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюють викиди, скиди, утворення, розміщення та зберігання відповідних забруднюючих речовин (п. 240.1 Податкового кодексу України).