Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постійне навчання – запорука успіху в роботі

, опубліковано 19 квітня 2024 о 14:30

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбулося чергове онлайн-навчання на платформі ZOOM. 

Під час навчання розглядались особливості декларування плати за землю в умовах воєнного стану. Зокрема акцентувалось, плата за землю нараховується та сплачується на територіях можливих бойових дій та на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Не справляється плата за землю за земельні ділянки, по яким військовою адміністрацією ухвалене відповідне рішення про встановлення пільг зі сплати місцевих податків або внесенні дані до Реєстру майна, щодо забруднення таких земельних ділянок вибухонебезпечними предметами.

Також наголошувалось, що платники єдиного податку третьої групи звільняється від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності із податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються, зокрема, такими платниками для провадження господарської діяльності.

Якщо господарська діяльність на земельній ділянці платником податків не здійснюється, то такий платник зобов’язаний декларувати та сплачувати земельний податок за таку земельну ділянку на загальних підставах.

Йшла мова й про нюанси звільнення від відповідальності у разі помилкової сплати платником грошового зобов’язання на інший бюджетний рахунок без порушення законодавчо визначеного строку сплати податку.

Доцільно зазначити, що проведення навчання в такому форматі дозволяє працівникам податкової служби удосконалювати свої професійні навички без відриву від роботи та місць їх перебування.