Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фіксація в РРО/ПРРО розрахунків за подарункові сертифікати

, опубліковано 26 квітня 2024 о 11:12

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо проведення розрахунків через РРО та/або ПРРО за товари, які отримує покупець за допомогою подарункового сертифіката або з використанням відомостей, талонів, безкоштовних рецептів.

Так, при здійсненні розрахунків за допомогою подарункового сертифіката або з використанням відомостей, талонів, безкоштовних рецептів розрахунки проводиться на повну суму покупки з формуванням відповідного розрахункового документа, в якому зазначено, окрім інших обов’язкових реквізитів; назва, ціна, повна вартість, вид та форма розрахунку. Форма розрахунку може бути виключно безготівкова, а вид оплати має відповідати способу, який фактично використано при оплаті товару («подарунковий сертифікат», «талон», «відомість», а за безкоштовними рецептами – «безоплатно» та суму коштів за цією формою оплати). Якщо загальна сума покупи більша ніж вартість, зокрема, подарункового сертифіката, талонів, то в чеку зазначається декілька форм оплати: «готівкова та/або безготівкова» та сума коштів за кожною формою оплати, яка була використана при здійсненні розрахунку.

У безоплатному програмному рішенні ДПС (ПРРО) не реалізована функція проведення розрахунків за товари, які отримує покупець за допомогою подарункового сертифіката або з використанням відомостей, талонів, безкоштовних рецептів. 

Детальніше: https://bitly.ws/3igqn.