Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань ліцензування торгівлі підакцизними товарами

, опубліковано 02 травня 2024 о 14:33

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Отримання ліцензій на право торгівлі підакцизними товарами».

На запитання платників податків відповідала головний державний інспектор управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Інна Яковенко.

Серед іншого під час «гарячої лінії» бізнесмени запитували щодо можливості отримання дублікату ліцензії на торгівлю алкогольними напоями у разі пошкодження раніше виданої ліцензії та подання виробниками виноробної документів для одержання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв в електронному вигляді.

Інспектор проінформувала дозвонювача, що дублікат ліцензії на оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами видається на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів. За видачу відповідного дубліката ліцензії справляється плата у розмірі 780 грн, яка зараховується до бюджету згідно з чинним законодавством.

У відповідь на інше запитання Інна Яковенко зазначила, що меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє платнику надіслати лист, який містить заяву та документи необхідні для отримання ліцензії на право виробництва алкогольних напоїв без додавання спирту (вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв) малим виробництвом виноробної продукції.

Кожному платнику, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.