Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Влада та бізнес спільно реагуватимуть на виклики сучасності

, опубліковано 01 травня 2024 о 09:33

У рамках співробітництва відбулася зустріч органів виконавчої влади, громадськості та представники бізнесу Херсонщини під головуванням начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

Участь у нараді взяв в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Сергій Олефіренко.

Під час заходу обговорювалися питання економічного відновлення регіону, зокрема підтримка підприємств, що постраждали від військових дій. Йшлося про актуальні питання, які цікавлять бізнес спільноту, особливості оподаткування суб’єктів господарювання, які працюють на територіях можливих або активних бойових дій, а також на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси. 

Зокрема, Сергій Олефіренко зазначив, що з метою захисту платників податків, які розташовані на територіях активних бойових дій, внесено зміни до п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 06.12.2022 № 1364 «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією».

Ними передбачені податкові пільги платникам податків на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Зокрема, дозволити не нараховувати та не сплачувати окремі види податків на таких територіях.

Також очільник податкової служби області поділився інформацією щодо сучасних можливостей отримання адміністративних послуг в електронному вигляді та акцентував на готовності надання інформаційної підтримки бізнесу заради спільної мети – відбудови країни.