Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч з представниками бізнес спільноти Херсонщини

, опубліковано 03 травня 2024 о 09:31

Відбулась зустріч з представниками бізнес спільноти Херсонщини під головуванням заступника начальника Херсонської обласної військової адміністрації Дмитра Бутрія. До заходу долучився в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Сергій Олефіренко. 

Під час заходу обговорили актуальні питання, які цікавлять підприємців. Серед ключових тем на податкову тематику – справляння плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. Керівник податкового відомства звернув увагу, що за земельні ділянки, розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, які включені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих російською федерацією, плата за землю не нараховується та не сплачується з урахуванням положень Податкового кодексу України

Окрім цього, не сплачується податок за земельні ділянки, непридатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами. Однак для цього військовим адміністраціям потрібно ухвалити відповідні рішення про встановлення податкових пільг зі сплати місцевих податків та/або зборів у порядку, визначеному Податковим кодексом України. І вже з урахуванням прийнятих рішень платники податків мають подавати уточнюючу звітність, а податківці – анулювати штрафні санкції та пеню у разі їх наявності.

Також керівник податкового відомства надав відповіді на запитання учасників заходу та нагадав про функціонування Комунікаційної податкової платформи, на яку приймаються звернення від лідерів думок, громадських організацій та суб’єктів господарювання: kherson.ikc@tax.gov.ua.