Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нагальні питання бізнесу та відновлення економіки йшлося на зустрічах з представниками Білозерської громади

, опубліковано 09 травня 2024 о 14:03

Виконувач обов’язки начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Сергій Олефіренко провів ряд зустрічей з начальником Білозерської селищної військової адміністрації Ігорем Острівним, представниками бізнесу та місцевого самоврядування Білозерської громади.

Під час заходів обговорювалися нагальні питання бізнесу, надання адміністративних послуг, особливості справляння податків і зборів тощо. Зокрема, очільник податкового відомства акцентував, що оскільки населені пункти Білозерської громади перебувають в безпосередній близькості до лінії фронту, то актуальними є питання надання преференцій зі сплати земельного податку та орендної плати. 

Нещодавно внесено зміни до п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 06.12.2022 № 1364 «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією». Завдяки цим змінам дозволяється надати платникам податків на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, податкові пільги. Зокрема, йдеться про право не нараховувати та не сплачувати окремі види податків на таких територіях.

Зустрічі відбулися в діловій, невимушеній атмосфері. Такий формат спілкування надає можливість чітко визначати проблеми сторін та оперативно ухвалювати відповідні управлінські рішення з метою їх розв’язання.