Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розрахунки за реалізований товар (надані послуги) повинні супроводжуватись видачею розрахункового документа

, опубліковано 23 травня 2024 о 10:21

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що розрахунки за реалізований товар (надані послуги) повинні супроводжуватись видачею розрахункового документа. 

При проведенні готівкових розрахунків обов’язково має застосовуватись РРО/ПРРО. Видача фіскального чека покупцю – це обов’язок продавця, захист споживача та сплачені податки до бюджету.  

Про незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків, відмову у розрахунку банківською карткою, завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби, неоформлення трудових відносин з найманими працівниками, здійснення господарської діяльності без державної реєстрації можна цілодобово повідомляти податкову службу за допомогою чат-бота «StopViolationBot» (https://t.me/StopOverpriceBot) в месенджері Telegram.

Отримана інформація про можливі порушення законодавства досліджується та перевіряється працівниками податкової служби, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі перевірки.

Вимагайте фіскальний чек у продавця товару. Допоможіть державі здолати тіньову економіку.

Додатково: суб’єкт господарювання може перевірити інформацію, яка міститься в щоденних Z-звітах/фіскальних чеках, створених РРО у приватній частині Електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС (https://cabinet.tax.gov.ua), в підрежимах «Зведені звіти» та «Чеки» режиму «Дані РРО».