Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

, опубліковано 27 травня 2024 о 14:07

У Бериславській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Отримання послуг за допомогою електронних сервісів ДПС». 

На запитання платників податків відповідав начальник зазначеної ДПІ Валентин Кондратенко.

Під час телефонного спілкування в посадовця запитували про особливості роботи в сервісі ДПС «Електронний кабінет». Зокрема, щодо отримання довідки про доходи та формування витягу про стан розрахунків з бюджетом.

Податківець розповів, що для отримання довідки про доходи треба в розділі «ЄК для громадян» обрати вкладку «Запит про суми виплачених доходів», заповнити всі реквізити у формі Запиту, підписати його особистим ключем, зберегти та відправити. Після обробки запиту до е-кабінету платника податків надійде «Відповідь про суми виплачених Доходів та утриманих податків з Державного Реєстру фізичних осіб - платників податків», яку можна переглянути, скачати або роздрукувати. 

За аналогічним принципом отримується витяг про стан розрахунків з бюджетом: у приватній частині е-кабінету в пункті меню «Заяви, запити для отримання інформації» створюється Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «J/F1300207», який платник податків підписує та надсилає до органу ДПС за своїм основним місцем обліку. Після обробки Запиту до е-кабінету платника надійде Витяг за формою «J/F1400207». 

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», надано повну та вичерпну відповідь.