Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За яких умов фізична особа має право на податкову знижку?

, опубліковано 10 червня 2024 о 10:10

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що фізична особа – платник податку на доходи фізичних осіб, яка має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених за навчання, зобов’язана подати до контролюючого органу разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи такі документи:

- копії платіжних та розрахункових документів (квитанції, фіскальні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують надавача послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх отримувача);

- копію договору з навчальним закладом, в якому обов’язково має бути відображено:     

- заклад освіти – надавача послуг і здобувача освіти – отримувача послуг,

- вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги;

- довідку про отримані у звітному році доходи;

- документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення), тощо.

З метою використання права на податкову знижку, податкова декларація про майновий стан і доходи надається до податкового органу по 31 грудня включно року, наступного за звітним.

Детальна інформація та відповідні роз’яснення розміщені в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі за посиланням: https://zir.tax.gov.ua.