Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З метою реалізації права на податкову знижку платнику податків необхідно подати податкову декларацію про майновий стан

, опубліковано 12 червня 2024 о 11:10

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що з метою реалізації права на податкову знижку платник податків за своїм вибором може подати податкову декларацію в один із таких способів: 

- особисто або уповноваженою особою у Центри обслуговування платників; 

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;  

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації, а також дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. 

Також Декларацію на податкову знижку можна подати за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова». Термін подання декларації для фізичних осіб, які мають право на податкову знижку, - до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним.