Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контролюючі органи можуть надавати інформацію про платників податків третім особам лише у межах та у способи, передбачені Законами України

, опубліковано 14 червня 2024 о 10:15

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що контролюючі органи можуть надавати інформацію про платників податків третім особам лише у межах та у способи, передбачені Законами України від 02 жовтня 1992 року № 2657-XII «Про інформацію», від 13 січня 2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації», від 01 червня 2010 року № 2297-VI «Про захист персональних даних», а також Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

Згідно з нормами ПКУ посадові особи контролюючих органів зобов’язані не допускати розголошення інформації з обмеженим доступом, що одержується, використовується, зберігається під час реалізації функцій, покладених на контролюючі органи.

Не вважається розголошенням інформації з обмеженим доступом та/або поширенням персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних надання контролюючим органом за запитом органу місцевого самоврядування звітності у розрізі платників податків протягом 20 днів з моменту отримання ним запиту.

Розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується, крім випадків, передбачених законом.     

Згідно з Законом України від 02 жовтня 1992 року № 2657-XII «Про інформацію» інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація. 

Детальне роз’яснення з цього питання містить категорія 135.05 загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу, який розміщений на вебпорталі ДПС України за покликанням https://zir.tax.gov.ua/