Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо надання електронних довірчих послуг

, опубліковано 01 липня 2024 о 12:55

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Електронні довірчі послуги». 

Під час сеансу дозвонювачі запитували щодо необхідності скасовувати кваліфіковані сертифікати та отримувати нові у разі зміни відомостей, зазначених у кваліфікованому сертифікаті та отримання електронних довірчих послуг довіреною особою.

Відповідаючи на зазначені питання спікер заходу завідувач сектору реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олександр Ковальов зокрема, роз’яснив, що користувач зобов’язаний невідкладно звернутися до КНЕДП ДПС за скасуванням кваліфікованого сертифіката у разі:

компрометації особистого ключа користувача;

зміни відомостей, зазначених у кваліфікованому сертифікаті;

виявлення помилок у реквізитах кваліфікованого сертифіката тощо.

З метою скасування кваліфікованого сертифіката користувачу необхідно подати до представництва КНЕДП ДПС заяву на зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа. 

Також посадовець зазначив, що отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (у т. ч. посвідченою нотаріально) неможливо.