Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Херсонщини отримали 986 млн гривень податкових платежів

, опубліковано 09 липня 2024 о 15:15

За 6 місяців 2024 року платники податків Херсонської області перерахували до місцевих бюджетів 986,1 млн гривень податків, зборів та обов’язкових платежів.

Левову частину надходжень коштів забезпечили платники Херсонської міської територіальної громади, це 557 млн гривень або 56,5% від загальних надходжень. За ними розташувались платники Великоолександрiвської та Бiлозерської селищних територіальних громад, бюджети яких отримали 36,1 млн гривень (3,7%) та 25,2  млн гривень (2,6 %) відповідно. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Сергій Олефіренко.

У вказаному періоді основним джерелом надходжень до місцевих бюджетів  області є: податок на доходи фізичних осіб – 731,3 млн гривень (74%), єдиний податок – 187,8 млн гривень, плата за землю - 30,2 млн гривень, акцизний податок з кінцевих продажів -12 млн гривень.

Більше інформації податкового спрямування розміщено на сторінках Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі мережі Інтернет (https://kherson.tax.gov.ua) та Facebook (https://facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol).