Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Великій Олександрівці відбувся рейд з легалізації торгівлі

, опубліковано 02 серпня 2024 о 12:58

У Великій Олександрівці відбувся спільний інформаційно-просвітницький рейд з метою роз’яснення вимог законодавства щодо здійснення торговельної діяльності.

Представники громади постійно працюють над розширенням кола джерел для наповнення місцевого бюджету. Одним із них є ліквідація та запобігання стихійної торгівлі. З цією метою Великоолександрівською селищною військовою адміністрацією створено робочу групу, до складу якої увійшли представники селищної адміністрації, поліції, Держпродспоживслужби, а також  Великоолександрівської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.  

Учасники рейду проінспектували місце стихійної торгівлі, на якому  свою діяльність розгорнули одразу кілька торгових точок. Прямо з автомобілів, в наметах та на розкладних столах можна придбати харчові продукти та інші товари. Продаж здійснюється без відповідних дозвільних документів. Реалізована продукція не проходить лабораторну експертизу та невідомо як зберігається, а торговці або є платниками єдиного податку І групи, або не мають офіційного статусу суб'єкта господарювання взагалі.

Така діяльність є незаконною та неприйнятною. За таких обставин втрат зазнає вся громада у вигляді недоотримання платежів до бюджету. Між підприємцями складаються нерівні конкурентні умови. Продавцям не нарахується страховий стаж, необхідний для призначення пенсійних виплат. Окрім цього, вживання продукції, яка не пройшла експертизу, може негативно вплинути на здоров'я великоолександрівців.

Тож про це та про норми податкового й трудового законодавства та відповідальність за їх порушення йшла мова під час проведення даної зустрічі. Також представники робочої групи взяли до уваги пропозиції, висловлені громадянами під час спілкування.