Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яким чином подається повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу/укладення гіг-контракту або припинення трудового договору з домашнім працівником?

опубліковано 02 вересня 2024 о 12:12

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що повідомлення про прийняття працівника подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою та/або резидентом Дія Сіті до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті до територіального органу ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску, а фізичною особою, яка уклала трудовий договір з домашнім працівником, – за її податковою адресою (місцем проживання), засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

У разі припинення трудового договору з домашнім працівником фізична особа, яка уклала з ним трудовий договір, повідомляє територіальний орган ДПС за місцем її податкової адреси (місцем проживання) про факт і підстави припинення укладеного з домашнім працівником трудового договору протягом трьох днів з дня його звільнення.

За відсутності технічної можливості подання засобами електронного зв’язку в електронній формі – подається у формі документа на папері разом з копією в електронній формі.

Детально: https://zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques&id=41948.