Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податки та податкову систему розповіли студентам податківці

, опубліковано 19 вересня 2024 о 15:37

Про історію виникнення податків та сьогодення податкової служби дізнались студенти І курсу Херсонського кооперативного економіко-правового фахового коледжу під час зустрічі, яка відбулась на базі платформи Zoom. Проведення заходу ініційовано заступником директора з навчально-методичної роботи зазначеного навчального закладу Світланою Фурсенко.

Зі студентами спілкувалися очільниці структурних підрозділів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олеся Кривенко та Ірина Приходько.

Зокрема, під час зустрічі податківиці розповіли про діяльність контролюючого органу, його структуру, місію, функції, пріоритетні напрямки роботи, роль у наповненні державного та місцевого бюджетів, особливості роботи в умовах воєнного часу, а також про адміністративні послуги, які надаються податковою службою області.

Окремо посадовиці зупинились на перспективах проходження стажування в контролюючому органі, специфіці професії податкового інспектора, вимогах до професійних і особистих якостей претендентів на посади державної служби, порядку конкурсного відбору, складових фінансової винагороди, а також можливостях кар'єрного зростання. 

Наприкінці лекції фахівчині податкової служби надали вичерпні відповіді на запитання студентів щодо дистанційного отримання довірчих послуг, особливостей оподаткування волонтерської діяльності та податкових пільг на територіях, які віднесені до територій можливих або активних бойових дій.