Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Посадовці та громадськість обговорювали резерви збільшення надходжень до бюджету курортного села Хорли

, опубліковано 12 травня 2021 о 17:00

Сьогодні в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим спільно з заступником голови Громадської ради при відомстві Наталією Пітеровою та провідними фахівцями відомства провели зустріч зі старостою села Хорли Ігорем Бобром щодо наповнення бюджету громади.

Під час заходу сторони обговорювали питання щодо встановлення ставок туристичного збору, легалізації підприємницької діяльності, справляння майнових податків та податку на доходи фізичних осіб. Зокрема, присутні звернули увагу на залучення до процесу наповнення місцевого бюджету громадян, які надавали в оренду житлову нерухомість (квартири, будинки, кімнати) на курортному узбережжі, та осіб, які отримували доходи від вирощування й реалізації сільськогосподарської продукції.

Не оминули увагою питання легалізації зайнятості населення та оплати праці найманих працівників під час проведення курортного сезону – 2021, оскільки від розміру заробітної плати прямо пропорційно залежать рівень соціальної захищеності людини та надходження податкових платежів до скарбниці громади.

За результатами зустрічі сторони дійшли згоди щодо проведення інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомого майна. Проведення такого моніторингу сприятиме якіснішому адмініструванню податку на майно, залученню додаткових коштів до дохідної частини бюджету, пожвавленню економіки громади та покращення її інвестиційного клімату.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».