Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державний бюджет 2019: виклики та перспективи

, опубліковано 23 січня 2019 о 09:46

Такою була тема семінару для платників податків Херсонщини, який відбувся вчора, в малому залі Дніпровської районної у м. Херсоні ради. Захід провели провідні спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно з представниками Головного управління ПФУ в Херсонській області.

Під час зустрічі фіскали ознайомили бухгалтерів підприємств та бізнесменів із основними положеннями Законів «Про Державний бюджет України» та «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Спеціалісти фіскального відомства детально проінформували про зарплатні новації в 2019 році, акцентували увагу на дотриманні норм законодавства щодо  мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці, застосуванні податкової соціальної пільги, справляння податку на доходи фізичних осіб та військового збору, відповідальності за порушення законодавства про працю.

Не менш цікавим був огляд актуальних питань щодо подання суб’єктами господарювання річної податкової звітності, звіту про нарахування та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нюансів заповнення таблиць 5 та 6 цього звіту.

Особливу увагу приділено кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році. Податківці детально проінформували учасників заходу про обов’язки та права щодо подання декларації, порядок визначення сум податкових зобов’язань, строки їх сплати, способи та граничні строки подання декларації, можливість заповнення в Електронному кабінеті декларації про майновий стан і доходи на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Насамкінець фахівці пенсійної справи розповіли про особливості призначення та перерахунку пенсій у 2019 році та особливості обслуговування громадян через Електронний кабінет і веб-портал Пенсійного фонду України.

У ході семінару підприємці отримали від представників фіскальної служби та Пенсійного фонду вичерпні відповіді на свої запитання.

Наступний семінар з питань оподаткування за участі фахівців Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбудеться 19 лютого 2019 року.

https://www.facebook.com/sfs.kherson/