Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонські фіскали та бухгалтери обговорили новації законодавства

, опубліковано 20 березня 2019 о 17:13

Вчора в малому залі Дніпровської районної у м. Херсоні ради відбувся семінар для платників податків Херсонщини. Захід провели провідні спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно з представниками Головного управління ПФУ в Херсонській області.

Під час зустрічі фіскали ознайомили бухгалтерів підприємств та бізнесменів із поточними нововведеннями у податковому законодавстві та змінами щодо справляння єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Не менш цікавою для присутніх була інформація щодо особливостей декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році, термінів подання декларації про майновий стан і доходи та сплати податкових зобов’язань, можливості заповнення декларації в Електронному кабінеті.

Також йшлося про зростання кількості випадків помилкової сплати платниками податків узгоджених податкових зобов'язань. Через помилки в розрахункових документах платежі не зараховуються на відповідні бюджетні рахунки, а у платника виникає заборгованість із наслідками у вигляді фінансових санкцій і пені. Тож при заповненні платіжних доручень необхідно обов’язково перевіряти актуальність реквізитів рахунків для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів Херсонщини. Ознайомитися із рахунками можна на субсайті територіальних органів ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням: http://kherson.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/

Фахівці пенсійної справи розповіли про найпоширеніші помилки, яких припускаються платники при заповненні звітності, закликали завжди перевіряти законодавчо передбачені реквізити звітів і нагадали про можливість обслуговування громадян через Електронний кабінет і веб-портал Пенсійного фонду України.

У ході семінару підприємці отримали від представників фіскальної служби та Пенсійного фонду вичерпні відповіді на свої запитання.

Наступний семінар з питань оподаткування за участю фахівців Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбудеться 16 квітня 2019 року.