Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фіскали Херсонщини розповіли бухгалтерам про нове в оподаткуванні

, опубліковано 16 квітня 2019 о 15:52

Сьогодні в малому залі Дніпровської районної у м. Херсоні ради відбувся семінар для платників податків Херсонщини, який провели провідні спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно з представниками Головного управління ПФУ в Херсонській області.

Під час заходу фіскали нагадали присутнім про особливості проведення кампанії декларування громадянами минулорічних доходів, сплати податкових зобов’язань, подання звітності через Електронний кабінет, особливості заповнення звітності з ЄСВ, необхідність дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, відповідальності роботодавців за порушення норм трудового законодавства та несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску.

Окрему увагу присутніх податківці акцентували на новаціях у податковому законодавстві щодо справляння податку на доходи фізичних осіб, плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та запровадженні з 2 травня 2019 року нових небюджетних рахунків для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій у зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів ДФС.

Та особливий ажіотаж у бухгалтерів викликали доповнення Податкового кодексу України поняттями акцизного складу пересувного, розпорядника акцизного складу пересувного, викладення у новій редакції поняття акцизного складу та розпорядника акцизного складу, розширення визначення платника акцизного податку, а головне – обов’язку платників акцизного податку з 1 травня до 1 червня цього року зареєструвати в Системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 року.

Вже традиційно фахівці пенсійної справи розповіли про особливості заповнення звітності щодо єдиного внеску, закликали завжди перевіряти законодавчо передбачені реквізити звітів і нагадали про можливість обслуговування громадян через Електронний кабінет і веб-портал Пенсійного фонду України.

Упродовж семінару лектори, окрім теоретичного викладення матеріалу, надавали вичерпні відповіді на запитання учасників заходу та безліч порад із питань оподаткування.

Наступний семінар з питань оподаткування за участю фахівців Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбудеться 21 травня 2019 року.