Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фіскали Херсонщини розповіли бухгалтерам про здійснення підприємницької діяльності у курортних зонах Херсонщини

, опубліковано 21 травня 2019 о 16:51

Сьогодні в малому залі Дніпровської районної у м. Херсоні ради відбувся семінар для платників податків Херсонщини, який провели провідні спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно з представниками Головного управління ПФУ в Херсонській області.

Під час заходу фіскали нагадали присутнім про особливості оподаткування юридичних та фізичних осіб під час здійснення підприємницької діяльності у курортних зонах Херсонщини, сплати податкових зобов’язань, подання звітності через Електронний кабінет, особливості заповнення звітності з ЄСВ і ПДВ, необхідність дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, відповідальності роботодавців за порушення норм трудового законодавства та несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску.

Податківці нагадали присутнім про новації у податковому законодавстві щодо справляння податку на доходи фізичних осіб, плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та запроваджені з 2 травня 2019 року нові небюджетні рахунки для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій у зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів ДФС.

Особливий ажіотаж у бухгалтерів викликали окремі питання заповнення податкової звітності з ПДВ та виправлень помилок. Не було зайвим пригадати механізм реєстрації суб’єкта господарювання як платника ПДВ, дату виникнення податкового зобов’язання та витрати, що включаються до податкового кредиту, податкові накладні тощо.

Вже традиційно фахівці пенсійної справи розповіли про особливості заповнення звітності щодо єдиного внеску, закликали завжди перевіряти законодавчо передбачені реквізити звітів і нагадали про можливість обслуговування громадян через Електронний кабінет і веб-портал Пенсійного фонду України.

Упродовж семінару лектори, окрім теоретичного викладення матеріалу, надавали вичерпні відповіді на запитання учасників заходу та безліч порад із питань оподаткування.

Наступний семінар з питань оподаткування за участю фахівців Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбудеться 18 червня 2019 року.