Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фіскали та громади Херсонщини обговорили законодавчі виклики - 2019

, опубліковано 23 травня 2019 о 17:40

Сьогодні на запрошення Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим взяв участь у засіданні регіональної платформи за напрямком «Місцеве самоврядування і законодавчі виклики 2019». Захід відбувся у приміщенні Херсонської міської ради за участі народного депутата України Олександра Співаковського, голів міст, об’єднаних територіальних громад та селищних рад Херсонщини.

Під час обговорення фінансового впливу нововведень законодавства на джерела надходжень до місцевих бюджетів: плати за землю, ПДФО, акцизного податку, туристичного збору, учасники зустрічі одностайно підтримали необхідність узагальнення проблемних питань для подальшого розгляду в комітетах Верховної Ради через народних депутатів України  від Херсонської області. Окремо мова йшла про внесення пропозицій та змін до законодавчих документів щодо реєстрації платників та сплати відповідних  податків за місцем здійснення підприємницької діяльності.

Очільник фіскальної служби області акцентував увагу голів - розпорядників державними коштами на раціональне їх використання, запропонував на етапі оцінки пропозицій учасників конкурсних торгів детально з’ясовувати систему оподаткування підрядників, наявність трудових ресурсів та їх майновий стан, враховувати причетність посадових осіб підрядників до порушень, виявлених раніше податковими та правоохоронними органами.

Учасники заходу отримали багато цікавої інформації, обмінялися власними думками та отримали відповіді на свої проблемні питання.

Фіскали області, як завжди, налаштовані на спільну взаємодію та конкретну співпрацю із представниками кожного органу місцевого самоврядування по залученню всіх додаткових джерел доходів для підвищення фінансової спроможності громад на Херсонщині.