Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Уважно заповнюйте платіжні документи!

опубліковано 17 серпня 2023 о 13:31

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо заповнення платіжних документів.

З 1 липня 2023 року під час заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції платникам податків необхідно керуватись Порядком заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.03.2023 за № 528/39584.

Наразі не всі надавачі платіжних послуг завершили розробку програмного забезпечення в частині використання структурованого формату реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції. З огляду на зазначене, до 01.12.2023 платникам податків надано можливість (і рекомендується) використовувати реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції у старому форматі, а саме: обов’язково вказувати код ЄДРПОУ платника. 

Зазначення коду ЄДРПОУ в платіжних інструкціях (квитанціях банку) забезпечує автоматичне, своєчасне та в повному обсязі зарахування платежу до інтегрованої картки платника.

Нагадуємо, що реквізити рахунків для сплати зобов’язань до бюджету розміщені на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням http://kherson.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki.