Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продаж у магазині за готівку без касового апарата неможливий

, опубліковано 09 лютого 2022 о 17:06

Такий головний меседж інформаційного заходу, проведеного фахівцями Генічеської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі для підприємців, які здійснюють свою діяльність на території місцевого торговельного центру.

Так, працівники податкової служби нагадали ФОПам, що з 1 січня нинішнього року готівкові розрахунки за товари чи надані послуги слід проводити виключно з використанням касового апарата – традиційного чи його аналога – програмного РРО.

Як виявилося, більшість суб’єктів господарювання не лише знають про свій обов’язок, а вже й зареєстрували касові апарати, причому переважно − ПРРО. Підприємці на практиці переконалися, що це доволі зручно, легко та мобільно, адже  програмне забезпечення можна завантажити на будь-який наявний ґаджет – смартфон, планшет чи ноутбук або ПК, а реєстрацію здійснити онлайн. Крім того,  перевагами ПРРО є передача (отримання) даних до (від) фіскального сервера контролюючого органу онлайн, автоматичне створення Z-звіту засобами фіскального сервера або засобами програмного РРО, передача даних до ДПС без залучення інформаційних еквайєрів, робота в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), дані ж про здійснені розрахункові операції надсилаються до податкової після завершення режиму offline.

Під час заходу податківці також поінформували підприємців про особливості одноразового (спеціального) добровільного й щорічного декларування доходів громадян та вручили друковану тематичну продукцію.

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».