Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Каховці провели інформаційний рейд з питань легалізації праці та застосування РРО

, опубліковано 10 лютого 2022 о 17:17

У Каховці відбувся черговий рейд міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу якої увійшов представник Каховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Цього разу рейдова група поспілкувалася з 22 роботодавцями, які здійснюють роздрібну торгівлю, надають послуги громадського харчування тощо.

Зокрема, під час проведення заходу в одному з найбільших магазинів будівельних товарів посадовці виявили 45 працівників, які не змогли надати інформацію, де вони працюють та хто є їх роботодавцем. Про виявлені порушення фахівці готують відповідні листи до Головного управління Держпраці у Херсонській області.

Учасники рейду наголосили роботодавцям та їх працівникам на необхідності дотримання вимог чинного законодавства в частині забезпечення реалізації прав і гарантій працівників, недопущення випадків використання найманої робочої сили без належного оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати менше встановленого законодавством рівня.

Крім того, нагадали про обов'язкове застосування під час готівкових/безготівкових розрахунків РРО/ПРРО та видачу фіскальних чеків, надали роз'яснення стосовно декларування доходів, одержаних протягом 2021 року, та обов’язкового (спеціального) добровільного декларування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в інтернет-просторі: https://kherson.tax.gov.ua, https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol, https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.