Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! Рахунки для сплати податків та ЄСВ змінені

опубліковано 09 жовтня 2019 о 12:36

З 1 жовтня діють нові номери банківських рахунків для зарахування надходжень до бюджетів усіх рівнів та єдиного соціального внеску, які формуються за міжнародним стандартом ІВАN та складають 29 літерно-цифрових символів.

Протягом жовтня нові та старі реквізити рахунків функціонуватимуть паралельно. Вже з 01.11.2019 номери банківських рахунків, сформованих за міжнародним стандартом, діятимуть у постійному режимі, а платіжні документи, оформлені за старим стандартом будуть повертатись органами Казначейства без виконання.

Акцентуємо увагу на те, що перехідний період передбачений лише для зарахування надходжень до бюджетів. Сплата єдиного соціального внеску має відбуватися виключно на нові рахунки відкриті територіальними органами ДПС відповідно до адміністративно-територіальних одиниць, на яких зареєстровані платники податків.

З новими реквізитами бюджетних рахунків можна ознайомитися в Центрах обслуговування платників та на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням http://kherson.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

Довідково: рахунки змінено відповідно до постанови Правління Національного банку України від 28.12.2018 №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку ІВАN в Україні».