Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Херсонського управління надали 49 тисяч послуг

опубліковано 09 жовтня 2019 о 12:37

За січень-вересень 2019 року відвідувачі Центрів обслуговування платників Херсонського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі отримали понад 49 тисяч адміністративних.

Найзапитуванішими залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали майже 19 тисяч громадян. Понад 7 тисяч наших земляків отримали послуги з видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Також, серед фаворитів послуги щодо реєстрації платника єдиного податку та надання витягу з реєстру платників єдиного податку, яких надано 4,8 та 4,5 тисячі відповідно. А замикає п’ятірку лідерів послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій – 3,6 тисячі запитів з початку цього року.

Окрім адміністративних послуг фахівці Центрів обслуговування платників надають консультативні та інформаційні послуги щодо практичного використання податкового законодавства, електронних сервісів ДФС, програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, нарахування та сплати до бюджету податків і зборів, звітки за розрахунками з бюджетом, приймання звітностних та інших документів тощо.

Для візуального сприйняття платниками податків інформації на стендах у ЦОП розміщені зразки заповнення різних документів, матеріали на податкову тематику та тематична друкована продукція. Для зручності відвідувачів у Центрі Херсонської ДПІ працюють комп’ютери, під’єднані до мережі Інтернет, на яких за наявності електронного підпису можна попрактикуватися у формуванні та наданні звітності в електронному вигляді. Аби платники податків мали змогу зорієнтуватися серед значного масиву інформації, у Центрі працює модератор.

Нагадаємо: Центри обслуговування платників працюють із понеділка по четвер із 9 до 18 год., у п’ятницю – до 16 год. 45 хв., обідня перерва – з 13 год. до 13 год. 45 хв.