Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Новокаховського управління до місцевих бюджетів сплачено 12,4 млн.гривень плати за землю

опубліковано 14 лютого 2020 о 11:35

 Новокаховське управління Головного управління ДПС в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що за січень 2020 року до місцевих бюджетів від платників Новокаховського управління надійшло 12,4 млн.грн. плати за землю, що на 1 млн. грн. більше, ніж за січень 2019 року.

Значну частину надходжень по платі за землю перерахували юридичні особи, від них надійшло до місцевих бюджетів за січень 2020 рік 10,4 млн. гривень. Фізичні особи протягом січня 2020 року сплатили до місцевих скарбниць майже 2 млн. гривень.

Нагадаємо, відповідно до норм Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юридичні особи - платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку та подають податкову декларацію на поточний рік до органів податкової служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

Нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться податковими органами, які вручають платникам до 1 липня 2020 року податкові повідомлення-рішення про сплату податку.