Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» - про особливості кампанії декларування доходів 2020 та карантинні нововведення на Нововоронцовшині

опубліковано 02 квітня 2020 о 10:47

Сьогодні  у Нововоронцовській ДПІ  відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з в.о. начальника Нововоронцовської ДПІ Новокаховського управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Еліною Чубак на тему: «Кампанія декларування 2020 та карантинні нововведення»

Під час розмови з платниками було обговорені найбільш актуальні питання, пов’язані з декларуванням доходів громадян, термінами та способами подання декларації та карантинні нововведення, а саме:

В які терміни необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи у 2020 році?

Відповідь. Законом України від 17 березня 2020 року №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)» передбачається,  що до 1 липня 2020 року подовжено термін подання річної декларації про майновий стан і доходи.

 При цьому, суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено в декларації до сплати, необхідно сплатити до 1 жовтня 2020 року.

Скажіть, будь ласка, як подати податкову декларацію про майновий стан і доходи дистанційно?

Відповідь. Податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) платник податків може подати також і засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. При направленні податкової декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення податкової декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Для подання податкових декларацій в електронній формі у режимі реального часу та використання сервісу автоматичного заповнення на основі даних ДПС необхідно:

- авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа;

- отримати відомості про доходи за минулий рік з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;

-  на основі отриманих від ДПС у розділі «Вхідні/вихідні документи» даних перейти до заповнення податкової декларації у режимі «Декларація про майновий стан і доходи».

Що робити, якщо платник вже оплатив ЄСВ за березень та квітень?

Відповідь. Якщо платник вже здійснив оплату внесків за березень та квітень 2020 року, до набрання чинності Законом № 533, такі суми зараховуватимуться податковими органами (без будь-яких заяв платників єдиного внеску) у рахунок майбутніх платежів (за умови відсутності у такого платника сум недоїмки, штрафних санкцій та/або пені по цьому внеску), крім випадків самостійного визначення таким платником бази нарахування єдиного внеску за звітний період у Звіті.