Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Земельні» доходи під контролем генічеських податківців

опубліковано 15 травня 2020 о 16:00

Сьогодні податківці Генічеського управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі разом із представниками органів місцевого самоврядування та правоохоронних структур Генічеського району у  форматі спільної робочої групи обговорили питання інвентаризації земельних ділянок на території району.

Під час професійної розмови посадовці визначили першочергові спільні кроки у питаннях легалізації земель сільськогосподарського призначення державної форми по кожній  сільській та селищній раді Генічеського району. На особливому контролі всіх державних служб будуть перебувати суб’єкти господарювання, які використовують земельні ділянки без укладання договорів оренди та сплати відповідних податків до місцевих бюджетів. Також податківці звернули увагу на терміни подання декларації про майновий стан і доходи та залучення  фермерів до декларування  минулорічних статків, які наповнюють бюджети місцевих громад.

 На першому засіданні учасники робочої групи внесли низку пропозицій щодо упорядкування земельних відносин в Генічеському районі, які передбачають не тільки інвентаризацію земельних ділянок, а також проведення спільних контрольних заходів за веденням фінансово - господарської діяльності у сільському господарстві на всіх етапах виробництва: від посівної кампанії, обробки, збирання врожаю та реалізації сільськогосподарської продукції.

З метою ефективного пошуку резервів наповнення місцевих громад  посадовці склали спеціальний графік проведення співбесід з головами сільських та селищних рад району. Також для надання практичної допомоги та вирішення проблемних питань учасники робочої групи відвідають окремі населені пункти за  індивідуальним планом. Перші практичні консультації з питань пошуку та реалізації додаткових резервів наповнення бюджетів громад відбудуться 18.05.2020 року для представників органів місцевого самоврядування Новогригорівської сільської ради.