Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларанти Херсонського управління сплатять майже пів мільйона гривень податків

опубліковано 18 травня 2020 о 11:22

За чотири місяці цього року громадяни, які перебувають на обліку в Херсонському управлінні Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та мають обов`язок декларування доходів, подали 3407 декларацій про майновий стан і доходи.

Найактивніше декларують доходи мешканці Білозерського та Голопристанського районів, а також обласного центру – 812, 746 та 483 декларації відповідно.

У переважній більшості жителі трьох районів, а це понад 50%, інформують про отримання доходів від обробки власних земельних ділянок (паїв). А от мешканці Херсона отримували різні види доходів, зокрема, від успадкування майна та коштів, продажу та надання в оренду рухомого й нерухомого майна, надання послуг із репетиторства, різних видів ремонту, будівництва, іноземні та інші доходи.

Загалом упродовж січня – квітня громадяни задекларували понад 276 млн. гривень прибутків. Левову частку цієї суми, 188 млн. гривень, зазначили 22 громадяни, доходи яких перевищили 1 млн. гривень.

До сплати декларанти самостійно визначили майже 30,2 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб та 440 тис. гривень. військового збору.

Цьогоріч деклараційна кампанія триватиме упродовж першої половини року і завершиться 30 червня – це останній день подання декларації про майновий стан і доходи. Сплатити податкові зобов`язання, визначені у такій декларації, необхідно до 1 жовтня цього року.

Крім того, громадяни, які заявляють право на податкову знижку, мають подати декларацію до 31 грудня поточного року.