Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нижньосірогозькі податківці допомагають декларувати доходи

опубліковано 23 червня 2020 о 09:47

Вчора спеціалісти Нижньосірогозької ДПІ Генічеського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели робочу зустріч в с. Верхні Сірогози Нижньосірогозького району з місцевими фермерам  та приватними підприємцями з питання декларування  доходів за 2019 рік та легалізації найманої праці. На зустрічі були присутні 7 голів фермерських господарств та 3 приватні підприємці

Під час заходу начальниця Нижньосірогозької ДПІ Маргарита Пилипець проінформувала присутніх, що декларації про майновий стан і доходи подають громадяни, які зобов’язані декларувати свої доходи, та які мають право добровільно подати декларацію для застосування права на податкову знижку. Детально зупинилася на основних випадках обов’язкового подання декларації, зокрема на декларуванні доходів від вирощеної сільгосппродукції.

 Також податківець нагадала присутнім, про способи її подання та строки сплати зобов’язань за результатам декларування - деклараційна кампанія – 2020 триває до 30 червня, для реалізації права на податкову знижку за результатами 2019 року декларацію необхідно надати до кінця цього року.

Не залишилися без уваги питання боротьби з виплатою заробітної плати у «конвертах». Відповідно до норм діючого законодавства пенсія та соціальні гарантії громадян залежать від отриманих ними доходів та суми сплаченого єдиного соціального внеску, стажу з усіх місць роботи, а також інших відомостей, необхідних для призначення пенсії та виплати соціальних допомог.

На завершення зустрічі представники податкової інспекції надали відповіді на запитання та пам`ятки щодо порядку декларування доходів громадян та легалізації прації.