Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як зібрати «земельні» доходи нововоронцовських одноосібників

опубліковано 23 червня 2020 о 10:02

Про це йшла мова під час робочої зустрічі в. о. начальника Нововоронцовської ДПІ Новокаховського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Еліни Чубак, голови Нововоронцовської районної ради Михайла Бідного та голови РДА Вадима Гараненка, яка відбулася вчора у приміщенні районної ради.

Під час розмови податківець повідомила, що за січень - травень 2020 року 723 платники податків Нововоронцовського району задекларували 5892 тис. гривень минулорічних доходів. Місцеві бюджети отримають 783 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 88 тис. гривень військового збору. З них 51 відсоток задекларованих доходів складають доходи від продажу сільськогосподарської продукції.

Еліна Чубак наголосила, що важливою складовою економічного зростання району залишається продовження активної роботи по залученню громадян - одноосібників до декларування доходів та своєчасної сплати податків і зборів. Принципової дискусії набрало питання упорядкування земельних відносин. Зокрема, оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки сільськогосподарського призначення (паї) та їх легальне використання на території району.

Керівники району висловили своє професійне бачення щодо резервів додаткових надходжень до бюджетів громад, підтримали ініціативу проведення тематичних діалогів та тісної взаємодії між представниками органів місцевого самоврядування і державними органами влади задля зростання добробуту земляків.